Medi ambient

L’AMB obre la barrera de sorra perquè l’aigua fecal surti al mar

La mesura s’ha pres per evitar que la contaminació entri a la zona natural de l’Olla del Rei mentre es repara el col·lector

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que gestiona les platges i també el sistema de sanejament que transporta les aigües residuals a la depuradora de Gavà-Viladecans, ha obert la barrera de sorra per evitar que el vessament d’aigües fecals afecti la zona natural de l’Olla del Rei. L’aigua a la desembocadura d’aquest canal quedava estancada a la sorra i no sortia al mar, malgrat el continu abocament, el que feia témer que les aigües fecals acabessin entrant a la llacuna i els canals d’aquesta zona natural, que es troba al campus de la UPC a Castelldefels.

Així ho va alertar dimecres el col·lectiu Salvem l’Olla del Rei, que va reclamar que s’afavorís la sortida de les aigües negres al mar “com a mal menor” mentre es reparava el col·lector interceptor d’aigües residuals que es va avariar al terme municipal de Gavà. Aquest grup ecologista ha convocat dissabte una jornada de recollida de residus flotants a l’estany de l’Olla del Rei per “denunciar la desídia de les administracions pel que fa al manteniment de la qualitat de l’aigua i la neteja”. Tant Salvem l’Olla del Rei com l’Ajuntament de Castelldefels han exigit a l’AMB i a la Generalitat inversions per solucionar els recurrents problemes a la xarxa de sanejament.

L’AMB i Aigües de Barcelona han donat per acabat l’abocament forçós d’aigües residuals al canal de pluvials, un cop s’han pogut reposat sis metres de tub, ja que la complexitat de la fractura n’impedia la reparació exterior. Es continua treballant en el bombament de les aigües residuals de la corredora i després caldrà restaurar els terrenys i el camí afectat, segons detalla l’AMB. Aquest organisme recorda que a finals del 2025 està previst que comencin les obres per construir una nova canonada, en què s’invertiran vuit milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona 2024 ja té el 80% de l’espai expositiu reservat

Barcelona
societat

L’adjudicació del nou contracte de neteja per 7,9 milions passa avui per ple

salt

Noves escales i voreres a quatre urbanitzacions

Rubí
SOCIETAT

Danys a cultius de fruita al Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià a causa d’una pedregada

Arbeca

Precinten i tapien l’accés a més de 200 garatges per evitar ocupacions

banyoles
societat

Barcelona destina 14 milions al Fons d’Infància

Barcelona

Crítiques a l’Estat per a un projecte aparcat de l’N-II que ha fet gastar “temps i diners”

sant julià de ramis / sarrià de ter
SOCIETAT

La cooperativa de l’Aldea vol prorrogar tres anys el retorn dels fons entrampats

L’Aldea
economia

Lola Casademunt premiada per la seva expansió internacional

granollers