Les peixateries unifiquen des d'ahir l'etiquetatge dels productes frescos

Unes dues mil pei­xa­te­ries cata­la­nes uti­lit­za­ran unes eti­que­tes per infor­mar sobre les carac­terísti­ques i el preu dels pro­duc­tes fres­cos que posen a la venda. El nou sis­tema d'infor­mació, començat a apli­car ahir i ela­bo­rat de manera con­junta pel Gremi de Pei­xa­ters i l'Agència Cata­lana del Con­sum (ACC), faci­lita als esta­bli­ments com­plir cor­rec­ta­ment la nor­ma­tiva euro­pea, a la qual fins ara només s'ajus­ta­ven un trenta per cent dels boti­guers mino­ris­tes, i uni­fi­car la infor­mació que s'ofe­reix al con­su­mi­dor. La nova eti­queta recull el nom comer­cial del pro­ducte, el mètode de pro­ducció, la zona de cap­tura, la manera de pre­sen­tació del peix i el preu.

Segons un estudi previ ela­bo­rat per l'ACC, la majo­ria de les pei­xa­te­ries ja infor­ma­ven cor­rec­ta­ment d'aspec­tes com ara el nom del pro­ducte i el preu, però només un trenta per cent ofe­rien també la infor­mació sobre la zona de cap­tura o la forma de pre­sen­tació, tal com exi­geix la nor­ma­tiva comu­nitària.

Les eti­que­tes han gene­rat dife­rents reac­ci­ons entre els vene­dors, alguns dels quals han cri­ti­cat que són massa gros­ses, men­tre que d'altres es quei­xen que la ini­ci­a­tiva només s'apli­qui entre les pei­xa­te­ries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.