Economia

El turisme sènior i juvenil fa pujar l'ocupació a Lloret

El primer trimestre d'aquest any la població ha registrat un increment del 42% del nombre de visitants i d'un 20% d'ocupació

Bàsicament ha estat pels viatges escolars i de la Imserso

Els turis­tes sèniors (els que viat­gen amb la Imserso) pro­vi­nents d'arreu de l'Estat espa­nyol però també de l'Estat francès i Bèlgica, i els viat­ges d'esco­lars han fet que les visi­tes a Llo­ret de Mar hagin tin­gut un incre­ment del 42% el pri­mer tri­mes­tre d'aquest any, i que l'ocu­pació hi hagi cres­cut fins a un 20% res­pecte al pri­mer tri­mes­tre de l'any pas­sat. Segons les dades que ha fet públi­ques el muni­cipi, Llo­ret ha rebut 154.383 visi­tants, que han fet un total de 521.308 per­noc­ta­ci­ons. “Totes les pre­vi­si­ons apun­ta­ven a símpto­mes de recu­pe­ració del turisme”, asse­gura Mau­rici Carbó, gerent de Llo­ret Turisme.

Els visi­tants d'aquests dies “no varien gaire del visi­tant tra­di­ci­o­nal de Llo­ret”. El pri­mer tri­mes­tre de l'any domi­nen els turis­tes cata­lans i espa­nyols, i és a par­tir del segon tri­mes­tre que a Llo­ret s'incre­menta el nom­bre de turis­tes de fora de l'Estat. Tot i que el turista de l'Imserso és habi­tual a Llo­ret de Mar, el fet que el nom­bre d'hotels que obren més dies l'any s'hagi incre­men­tat també ha pos­si­bi­li­tat més pla­ces per a la gent gran. Però no només el turisme sènior ha ocu­pat els llits de Llo­ret. Els viat­ges esco­lars pro­vi­nents d'Itàlia i d'altres indrets d'Europa, segons Carbó, bus­quen a Llo­ret “una oferta d'oci com­pe­ti­tiva, i s'uti­litza la població com a camp base per fer després dife­rents sor­ti­des cul­tu­rals”.

Per Carbó, però, no han estat només aquests dos seg­ments de turis­tes, els que han fet incre­men­tar el nom­bre de visi­tes i de per­noc­ta­ci­ons a la població. També hi ha hagut el turisme espor­tiu, “un turisme impor­tantíssim que fa que cada any” hi hagi espor­tis­tes que s'allot­gen a Llo­ret per uti­lit­zar les ins­tal·laci­ons espor­ti­ves locals, com ara les pis­tes d'atle­tisme o els camps de fut­bol, però també ins­tal·laci­ons veïnes.

Un altre seg­ment de turisme que sol moure's en tem­po­rada baixa és el de les reu­ni­ons –con­gres­sos, jor­na­des i con­ven­ci­ons–. Des de fa dos anys Llo­ret de Mar es pro­mo­ci­ona en els mer­cats inter­na­ci­o­nals a través del Llo­ret Con­ven­tion Bureau. “És un altre seg­ment que fa que el nom­bre de per­noc­ta­ci­ons i el de visi­tants aug­men­tin”, asse­gura Carbó.

La diver­si­fi­cació de l'oferta per deses­ta­ci­o­na­lit­zar el turisme, sem­pre segons Carbó, és el pla estratègic de Llo­ret, i tot i que “no hi ha una fórmula màgica”, sem­pre es bus­quen acti­vi­tats per atreure visi­tants al llarg de tot l'any. Segons l'estudi que ha ela­bo­rat Llo­ret Turisme amb la col·labo­ració i impli­cació del sec­tor hote­ler, la pro­cedència dels visi­tants ha estat prin­ci­pal­ment de l'Estat espa­nyol, però també del francès, el Regne Unit, Itàlia, Rússia i el Bene­lux. Només el mes de març, Llo­ret va rebre 100.558 visi­tants, que van fer 354.082 per­noc­ta­ci­ons. En aquest mes, el 58,2% dels visi­tants van ser espa­nyols, un 14,6%, fran­ce­sos, un 9,3%, cata­lans, un 5,9%, ita­li­ans. L'estada mit­jana al març va ser de 2,10 dies en hotels de dues estre­lles, de 3,15 en els de tres i de 4,33 en els de 4 o més estre­lles.

LES FRASES

La diversificació de l'oferta per desestacionalitzar el turisme és el pla estratègic de Lloret
Maurici Carbó
gerent de lloret turisme
El primer trimestre de l'any domina el turista estatal. A partir del segon trimestre puja l'estranger
Maurici Carbó
gerent de lloret turisme

La Costa Brava es promociona al mercat francès

El Patronat de Turisme,Turespaña, el sector turístic gironí i els ajuntaments de la Costa Brava s'uneixen per primera vegada per fer una campanya publicitària de la Costa Brava en el mercat de l'Estat francès, el principal mercat emissor a les comarques gironines. La campanya començarà a emetre's dilluns i durarà un mes.

La campanya, que s'anomena Espagne, j'en ai besoin, la compon una sola gràfica –que és la que ha produït Turespaña en relació amb la destinació de la Costa Brava– i té un component creatiu vinculat al món de les emocions i a la Costa Brava. Té un cost de 181.800 euros, quantitat que augmenta un 68% respecte a la del 2010, i és finançada en un 50% per Turespaña i un 50% pel sector turístic de la Costa Brava –ajuntaments, entitats i associacions turístiques i el mateix patronat.

La gràfica la compon una única imatge de la Costa Brava, concretament de capvespre en una població turística en la qual apareix una parella sènior i la frase de reclam Quel âge ai-je envie d'avoir aujourd'hui? (quina edat vull tenir avui?). L'anunci apareixerà en els mitjans de comunicació –diaris de premsa general i portals francesos d'internet–, a més de diversos suports exteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.