Economia

Turisme

“Al cel amb els Roca”

El Patronat de Turisme ha convidat setze blocaires d'arreu del món perquè visquin sensacions i les expliquin al moment a les xarxes socials

Tots tenen milers de visitants

L'objectiu és que els blocaires expliquin les sensacions al món a través de les xarxes

“M'he mort quan m'he tirat, perquè ara sóc al cel”, pen­java ahir al mig­dia al Twit­ter l'ale­ma­nya Ivonne Zager­mann, men­tre dinava al res­tau­rant el Celler de Can Roca de Girona just després d'haver-se tirat en para­cai­gu­des a Empu­ri­a­brava. Zager­mann és una de les setze blo­cai­res pro­vi­nents d'arreu del món que durant aquesta set­mana visita la Costa Brava i el Piri­neu de Girona con­vi­dats pel Patro­nat de Turisme per conèixer de pri­mera mà la demar­cació. L'objec­tiu, segons va expli­car ahir la direc­tora del patro­nat, Dolors Batallé, és “ven­dre sen­sa­ci­ons” i “tenir con­tacte amb la gent de les comar­ques giro­ni­nes” i apro­fi­tar que ells estan per­ma­nent­ment con­nec­tats a les xar­xes soci­als, expli­quin aques­tes sen­sa­ci­ons i que es puguin veure a tot el món.

I, de moment, ho estan acon­se­guint. Des de dimarts que van arri­bar a Llo­ret de Mar ja es poden veure dife­rents vídeos de la pas­se­jada en vai­xell que van fer des de Palamós a Lla­franc o de la bai­xada en para­cai­gu­des que ahir es van atre­vir a fer onze dels blo­cai­res i que han pen­jat al You­tube. I ho va aca­bar de rema­tar amb un dinar al Celler de Can Roca:“El cel és igual al Celler de Can Roca”, va pen­jar al Twit­ter Keith Jenkings, amb 25.000 segui­dors a aquesta xarxa social o: “Això és una experiència gas­tronòmica de pri­mera”, escri­via Diego que té 5.000 segui­dors només al Twit­ter. És clar que els ger­mans Roca van ser uns “amfi­tri­ons de pri­mera” i “el que fan a la cuina són pro­jec­tes molt inno­va­dors”, segons Anna Fañanás, que és d'una comu­ni­tat de viat­gers inter­na­ci­o­nals que rep la visita de tres mili­ons de per­so­nes cada mes.

Però el dia no va aca­bar aquí. Al ves­pre, quan el Museu Dalí va tan­car por­tes, els blo­cai­res van poder fer una visita al museu en exclu­siva. “És una aven­tura genial i molt ori­gi­nal, perquè en cada moment ens sor­pre­nen”, va asse­gu­rar en Diego, que més tard pen­java: “Sem­pre que vinc al museu al·lucino amb Sal­va­dor i la seva visió de les coses... quin geni!!”

I sor­pren­dre és l'altra idea dels orga­nit­za­dors, no expli­car fins al dar­rer moment les experiències que viu­ran els seus con­vi­dats. “Ells saben el per­fil del que venien a fer i no saben exac­ta­ment en què es con­creta”, asse­gu­rava Batallé. La direc­tora del patro­nat remar­cava que el que han orga­nit­zat per als blo­cai­res no és res mun­tat espe­ci­al­ment per a ells, sinó que són acti­vi­tats que ja exis­tei­xen: tor­na­ran a Girona a veure el Temps de Flors, visi­ta­ran un celler de la demar­cació “perquè cone­guin els vins de l'Empordà” i dina­ran a l'aire lliure a Cadaqués “perquè puguin gau­dir d'un dinar infor­mal sota els arbres”. Però també els espera una sessió de salut i bellesa a Pera­lada, una visita als pobles medi­e­vals de l'inte­rior, visita a la Gar­rotxa, a més d'una tro­bada amb Fer­ran Adrià al Bulli o en Pit­xot a Port­lli­gat.

El patro­nat està con­vençut que serà una gran pro­moció per a les comar­ques giro­ni­nes, tot i que ara “caldrà conèixer el retorn” de totes aques­tes acci­ons. Són blo­cai­res “de pri­mer nivell” dels Estats Units, Angla­terra, Ale­ma­nya, Bèlgica, Holanda i l'Estat espa­nyol que reben milers de visi­tes cada un.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.