Economia

L'empresa Inpanasa comença a exportar el mes vinent a Israel i a l'Àsia

L'empresa de brioixeria industrial d'Aiguaviva va tancar l'exercici del 2009 havent facturat 12,7 milions

Ha invertit 200.000 euros en nova maquinària

L'empresa Inpa­nasa, amb seu a Aigua­viva, començarà a expor­tar aquest novem­bre els seus pro­duc­tes –sobre­tot pa de pes­sic i mag­da­le­nes far­ci­des de xoco­lata i mel­me­lada– al mer­cat isra­elià. Un rabí ja ha visi­tat les ins­tal·laci­ons i, tal com explica el gerent de l'empresa giro­nina, Fran­cisco Mon­tes, “ha beneït el procés de fabri­cació” i ha cer­ti­fi­cat que tot el procés es fa d'acord amb la tra­dició jueva (el que es coneix com a pro­ducte cai­xer).

L'empresa també vol poten­ciar altres mer­cats exte­ri­ors i arri­bar a l'Àsia i al nord d'Àfrica. Actu­al­ment, ja s'han fet algu­nes ven­des a països com ara Algèria o la Xina, però la intenció de l'empresa és reforçar aques­tes dues àrees geogràfiques. “A l'Àsia ja hi hem fet alguna entrada i espe­rem tan­car noves ope­ra­ci­ons en els pro­pers mesos”, va asse­gu­rar el gerent. Actu­al­ment la fac­to­ria ven els seus pro­duc­tes a una vin­tena de països, la majo­ria de la Unió Euro­pea (com ara Itàlia, Ale­ma­nya, Angla­terra, Bulgària, Holanda, Por­tu­gal, Suïssa i Luxem­burg).

L'any 2009 l'empresa de bri­oi­xe­ria indus­trial va tan­car l'exer­cici amb 12,7 mili­ons d'euros i pre­veu tan­car aquest any amb 13 mili­ons. Segons Mon­tes, l'aposta per a l'expor­tació a Israel, l'Àsia i el nord d'Àfrica fa que l'any vinent es pre­vegi tan­car “amb 2 o 3 mili­ons d'euros més de fac­tu­ració”.

El con­se­ller d'Inno­vació, Uni­ver­si­tats i Empresa, Josep Huguet, va visi­tar ahir l'empresa i va des­ta­car el crei­xe­ment que fa Inpa­nasa amb “pro­duc­tes ben posi­ci­o­nats en les grans superfícies” i que “exporta a una vin­tena de països i amb una entrada crei­xent cap a mer­cats nous i espe­ci­a­lit­zats”. “Avui en dia, depen­dre només del mer­cat esta­tal és una teme­ri­tat”, va dir Huguet.

Nova maquinària

Inpa­nasa ha inver­tit 200.000 euros per “millo­rar el procés d'empa­que­tat final”. D'aquesta inversió, la Gene­ra­li­tat n'ha finançat el 20%. “La nova maquinària ens per­metrà que, dins de cada paquet, els pro­duc­tes esti­guin enva­sats de manera unitària; d'aquesta manera, dona­rem un plus més al con­su­mi­dor final”, va asse­gu­rar Mon­tes.

L'empresa Inpa­nasa compta amb una plan­ti­lla d'un cen­te­nar de tre­ba­lla­dors, una setan­tena dels quals es tro­ben a la fàbrica d'Aigua­viva. La fac­to­ria on hi ha el forn indus­trial ocupa una nau de 6.000 metres qua­drats, i a més també té dos locals comer­ci­als a Bar­ce­lona i a Girona.

L'empresa va ser fun­dada el 1976 per dos socis. Té una capa­ci­tat total de 7.500 tones l'any. Un 60% de la pro­ducció són pans de pes­sic i un 40%, mag­da­le­nes.

LA FRASE

Un rabí ja ha visitat les instal·lacions d'Aiguaviva i ha certificat que tot el procés de producció es fa d'acord amb la tradició jueva

LA FRASE

L'empresa ven els seus productes a una vintena de països, la majoria de la Unió Europea, entre els quals hi ha Itàlia i Alemanya

LA XIFRA

60%
de la producció
de l'empresa Inpanasa són pans de pessic.
El 40% restant són magdalenes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.