El preu dificulta que els productes locals entrin als menjadors escolars

El preu és una de les prin­ci­pals difi­cul­tats per al sec­tor agro­a­li­men­tari català a l'hora de com­pe­tir amb pro­duc­tes que «vénen de fora» i això també difi­culta «l'entrada d'aquests pro­duc­tes als men­ja­dors esco­lars». Aquesta va ser una de les con­clu­si­ons que es van treure ahir en el decurs de la jor­nada Ali­men­tació amb pro­duc­tes locals a les esco­les, que es va fer a For­nells de la Selva i a la qual van assis­tir pro­duc­tors, Ampes, empre­ses de càtering de Girona i Bar­ce­lona, res­pon­sa­bles de con­sells comar­cals, a més de res­pon­sa­bles d'Edu­cació i Salut.

El direc­tor del Depar­ta­ment d'Agri­cul­tura a Girona, Josep Guix, es va mos­trar satis­fet per «la molta par­ti­ci­pació en l'acte», i va expli­car que l'objec­tiu de la jor­nada era el d'«apro­par als pro­duc­tes els pos­si­bles cli­ents, que són els men­ja­dors esco­lars» perquè «ho dema­nen els pares i els mes­tres i perquè al final el que tots volem és que arribi un bon pro­ducte a les esco­les».

En el decurs de l'acte es van rea­lit­zar dife­rents xer­ra­des, com ara la que va fer Isa­bel Ginés, de la Cen­tral Giro­nina de Pro­duc­tes Ecològics, i la de l'Escola CEIP Bru­guera de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.