La cadena asiàtica Taj Hotels i Lara Bosch pugnen pels edificis del llegat dels Anlló de Sant Feliu de Guíxols

La companyia de luxe i l'empresari català esperen que la Generalitat faci la subhasta

La pugna per adqui­rir alguna de les pro­pi­e­tats del lle­gat dels ger­mans Anlló ja ha començat. Mal­grat que la Gene­ra­li­tat no ha esta­blert encara les con­di­ci­ons de la sub­hasta, cade­nes hote­le­res i empre­sa­ris d'arreu s'estan interes­sant per les seves ins­tal·laci­ons de Sant Feliu.

Dels nou hotels que va here­tar i que ges­ti­ona la Gene­ra­li­tat, l'Ajun­ta­ment n'ha requa­li­fi­cat sis perquè tin­guin un ús per a apar­ta­ments i els tres res­tants es man­te­nen com a oferta turística hote­lera. Es tracta dels hotels Pano­rama, Rex I i Les Noies, que en con­junt apor­ten unes 400 pla­ces hote­le­res. Per una altra banda, els hotels Ave­nida, Regina, Medi­terráneo, Regente, Rex II i Mont­ser­rat es trans­for­ma­ran en habi­tat­ges. Així doncs, l'oferta hote­lera de Sant Feliu de Guíxols aug­men­tarà fins a les 2.438 pla­ces en els pròxims anys.

El Thys­sen, l'atracció

Les pos­si­bi­li­tats que gene­ren unes ins­tal·laci­ons que en l'actu­a­li­tat estan en desús i el futur turístic que com­por­tarà per a la ciu­tat la cre­ació del Cen­tre d'Art de Pin­tura Cata­lana Car­men Thys­sen-Bor­ne­misza atrau empre­sa­ris i cade­nes hote­le­res. Tot i així, també han pre­gun­tat per les ins­tal·laci­ons hote­le­res en desús molts par­ti­cu­lars, amb no tant de renom com el major grup hote­ler de l'Índia o l'empre­sari català, però que esta­rien dis­po­sats a inver­tir el seu capi­tal. Aquest dego­teig cons­tant que pre­gunta pel lle­gat dels Anlló a l'Ajun­ta­ment de Sant Feliu de Guíxols no ha parat des que el con­sis­tori i la Gene­ra­li­tat van arri­bar a l'acord de tirar enda­vant el pro­jecte que ampliarà l'oferta hote­lera al muni­cipi.

Ni hereus ni testament

El patrimoni immoble dels germans Anlló, format per vuit hotels de petites dimensions i un de més gran, junt amb altres edificis, va revertir en el govern de la Generalitat de Catalunya fa prop de quatre anys com a òrgan gestor, després que l'últim dels seus propietaris, Francisco Anlló, va morir sense haver redactat testament i sense hereus directes. En el mandat anterior, l'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar una moció per tal d'assegurar que tots els diners provinents de la venda o de la subhasta dels immobles revertissin a la ciutat, en forma d'aspectes socials, culturals i educatius. Ara, la Generalitat farà la cessió d'una part d'aquest patrimoni perquè es mantingui el seu ús turístic.

Des de palaus reials a platges paradisíaques

Responsables de la cadena Taj Hotels, Resorts and Palaces van viatjar a la Costa Brava amb la intenció ferma d'invertir. Es van passar una bona temporada per les comarques gironines visitant Lloret, Blanes, Roses, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, entre d'altres. De la Costa Brava, diuen que en van quedar «enamorats», tant que van marxar plenament convençuts que una part del seu capital aniria a parar concretament a la ciutat ganxona. El seu interès va anar més enllà de l'administració local i van preguntar directament a la Generalitat. Les gestions van anar tan lluny que el govern català li va demanar a Taj Hotels un informe econòmic per saber fins a quin punt la cadena asiàtica era prou solvent com per pujar a la subhasta pels edificis del llegat dels Anlló. Ara, tan sols cal que la Generalitat tramiti la subhasta perquè aquest interès no es refredi.

60 mil milions de dòlars a l'any

Fundat el 1903, Taj Hotels, Resorts and Palaces és un dels grups hotelers més grans i exclusius de l'Àsia. La cadena té més de 60 establiments a 40 punts de l'Índia i una vintena d'hotels internacionals a les Maldives, illes Maurici, Malàisia, Austràlia, el Regne Unit, els Estats Units, Sri Lanka, Àfrica i l'Orient Mitjà. Taj Hotels, Resorts and Palaces té des d'establiments emblemàtics fins a moderns hotels de negocis, des de complexos a platges paradisíaques fins a autèntics palaus reials. Recentment, la cadena ha celebrat el centenari del seu hotel estrella, el Taj Mahal Palace and Tower de Bombai. Taj Hotels, Resorts and Palaces forma part del grup Tata, el grup empresarial líder de l'Índia, que factura 60 mil milions de dòlars l'any i que té presència a tot el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.