Un noi que es va malferir a la platja de Blanes denuncia Costes i l'Ajuntament

Va quedar tetraplègic en tirar-se de cap en una zona permesa al bany quan es regenerava s'Abanell

L'acci­dent que va cau­sar les greus lesi­ons a Daniel Fernández, un jove que prac­ti­cava el karate, va pas­sar cap a les onze del matí de dis­sabte dia 8 d'agost. El jove, segons remarca el seu pare, Julián, es va tirar de cap en un punt on s'hi havia tirat mol­tes vega­des perquè sabia que allà era un punt prou pro­fund per fer-ho. Però aquell dia la pro­fun­di­tat havia variat perquè, a pocs metres de la zona de bany s'hi esta­ven fent les obres de dra­gatge i descàrrega de sorra per rege­ne­rar la platja després del tem­po­ral de Sant Esteve. La pro­fun­di­tat era només d'un 70 centímetres, cosa que va fer que el jove impactés amb el cap a la sorra i quedés immòbil. Un socor­rista el va anar a auxi­liar i el jove va ser tras­lla­dat en helicòpter a la Vall d'Hebron, on li van diagnos­ti­car les greus feri­des i encara ara està ingres­sat a l'Ins­ti­tut Gutt­man, on fa trac­ta­ment de reha­bi­li­tació que, de moment, només li ha permès moure un xic el cap i un braç. La denúncia que la família ha pre­sen­tat a través del lle­trat Jordi Colo­mer, va diri­gida con­tra els res­pon­sa­bles de l'Ajun­ta­ment de Bla­nes, la direcció gene­ral de Cos­tes i de l'empresa que feia les obres, perquè con­si­dera que podrien tenir res­pon­sa­bi­li­tats penals en l'acci­dent. La denúncia remarca que no hi havia cap senyal en què s'advertís de la vari­ació de la pro­fun­di­tat del mar i que el lloc on es banyava Daniel Fernández estava con­si­de­rat zona de bany i hi one­java la ban­dera verda, tal com s'espe­ci­fica en els infor­mes que van dur a terme la poli­cia local de Bla­nes i l'àrea de Pro­tecció Civil de la població. L'àrea d'actu­ació de l'empresa que rege­ne­rava la platja estava deli­mi­tada amb unes tan­ques, i en aque­lla zona sí que hi havia la ban­dera ver­me­lla.

Empresa fan­tasma

Des que es va pro­duir l'acci­dent, els fami­li­ars i el repre­sen­tant legal de Fernández han dema­nar de manera rei­te­rada tant a l'Ajun­ta­ment de Bla­nes com a la direcció de Cos­tes que els apor­tin les dades i el pla de segu­re­tat de l'empresa que feia les obres, però encara no les han obtin­gut. «Hem dema­nat docu­men­tació i només tro­bem entre­bancs», lamenta Julián Fernández, que acaba de rebre la res­posta de l'Ajun­ta­ment en què se li comu­nica que ells no dis­po­sen de la infor­mació que dema­nava. Julián Fernández con­si­dera que en el cas del seu fill les admi­nis­tra­ci­ons han actuat amb un sos­pitós «ocul­tisme», ja que l'acci­dent ni tan sols va ser men­ci­o­nat en les dades que el cap de Pro­tecció Civil va divul­gar sobre els inci­dents de la tem­po­rada d'estiu. Fernández no entén com han pogut obviar un cas tan greu i qüesti­ona que les obres de rege­ne­ració de la platja es fes­sin en plena tem­po­rada turística i a tocar dels banyis­tes, sense pen­sar en els ris­cos que això com­por­tava. Creu que les admi­nis­tra­ci­ons van actuar amb avarícia per apro­fi­tar la tem­po­rada i obli­dant la segu­re­tat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.