Educació

La contraportada

Aparador de màsters a la UdG

Per primer cop s'organitza una fira per informar sobre l'oferta existent, que el curs vinent inclou 57 estudis d'aquestes característiques, 41 d'oficials i 16 de propis

Un gran apa­ra­dor amb l'àmplia vari­e­tat de màsters que la Uni­ver­si­tat de Girona (UdG) ofe­reix el curs vinent. La pri­mera fira d'aques­tes carac­terísti­ques que ahir es va orga­nit­zar davant de la bibli­o­teca del cam­pus de Mon­ti­livi va donar l'opor­tu­ni­tat als interes­sats a apun­tar-se a aquests estu­dis de conèixer de pri­mera mà aquesta pos­si­bi­li­tat de for­mació, que pre­senta per al curs vinent 57 opci­ons dife­rents. Del total de màsters, n'hi ha 41 que són ofi­ci­als (amb preu públic fixat per la Gene­ra­li­tat i que per­me­ten acce­dir a la titu­lació de doc­tor) i 16 de pro­pis (amb preu fixat per la mateixa uni­ver­si­tat i de caràcter bàsica­ment pràctic). Dinou dels màsters són interu­ni­ver­si­ta­ris, ja que es fan en col·labo­ració amb altres uni­ver­si­tats, alguns de pro­pis són en línia, i hi ha dos Eras­mus Mun­dus, que s'impar­tei­xen en anglès: un de robòtica i un de turisme.

A la fira, estu­di­ants de la UdG s'interes­sa­ven per les dife­rents pos­si­bi­li­tats per con­ti­nuar estu­di­ant. “El mer­cat està mala­ment i amb un màster almenys tin­drem més for­mació”, argu­men­ta­ven Amal i Ikram, dues joves mar­ro­qui­nes de 23 i 21 anys, que estan cur­sant ciències econòmiques i empre­sa­ri­als. En Pere, de Girona, de 29 anys, ja ha aca­bat els estu­dis fa temps i ara es plan­teja la pos­si­bi­li­tat de fer un màster, però no el té con­cre­tat. Per aquest motiu va visi­tar la fira, per poder pren­dre una decisió amb tota la infor­mació dis­po­ni­ble.

L'oferta pel pro­per curs en màsters ofi­ci­als s'orga­nitza en cinc grans àmbits: ciències expe­ri­men­tals i sos­te­ni­bi­li­tat; ciències huma­nes i de la cul­tura; ciències soci­als, de l'edu­cació i la salut; tec­no­lo­gia i turisme; i dret i empresa. Dins dels màsters, hi ha dife­rents iti­ne­ra­ris que res­po­nen a espe­ci­a­lit­za­ci­ons temàtiques, segons l'ori­en­tació pro­fes­si­o­nal. Aquests estu­dis donen accés als doc­to­rats, orga­nit­zats per línies de recerca, dins dels matei­xos cinc àmbits. El preu públic està fixat en 26,50-30,33 euros per crèdit, en espera de l'apro­vació del decret de la Gene­ra­li­tat per a mit­jan juny. Es cal­cula que pel curs vinent hi haurà un incre­ment d'entre un 5 i un 7%. Els màsters tenen entre 60 i 120 crèdits i els de menys durada es poden fer en un curs acadèmic. Hi ha la pos­si­bi­li­tat de dema­nar beques o ajuts si es reu­nei­xen els requi­sits esta­blerts.

La fira va obrir cap a les dotze del mig­dia i va aca­bar a les sis de la tarda. Els orga­nit­za­dors valo­ren de manera molt posi­tiva la par­ti­ci­pació que hi ha hagut dels res­pon­sa­bles dels dife­rents màsters, i està pre­vist que aquesta ini­ci­a­tiva tin­gui una con­tinuïtat. “Es tracta de donar infor­mació d'una manera pro­pera, amb un tracte per­so­na­lit­zat, i la valo­ració que fem dels resul­tats és molt posi­tiva”, va des­ta­car ahir un repre­sen­tant de la UdG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.