L'aeroport de Girona reprèn l'activitat i es fan una tercera part dels vols previstos

Les rutes que van funcionar connectaven amb l'Estat espanyol, el Marroc i Itàlia, i també van arribar avions d'Egipte i el Carib

Del cen­te­nar de vols que s'hau­rien dut a terme des de l'aero­port de Girona en un dilluns nor­mal, al final van sor­tir 32 rutes. Els avi­ons que enllaçaven amb Madrid, Sevi­lla, Gra­nada, Palma, Roma, Pisa, Càller i Marràqueix van poder enlai­rar-se amb nor­ma­li­tat, men­tre que les con­ne­xi­ons amb la resta d'Europa es van haver de sus­pen­dre. Les pre­vi­si­ons d'ahir al ves­pre eren que avui es repe­ti­ria una situ­ació sem­blant, segons el lloc web de Rya­nair.

A part, l'aero­port va rebre també cinc vols inter­con­ti­nen­tals, els avi­ons dels quals van ater­rar a Vilobí de manera que els pas­sat­gers pogues­sin con­ti­nuar el tra­jecte cap als punts de des­ti­nació. Al matí van ser tres avi­ons, dos que venien d'Egipte i un, de la República Domi­ni­cana, i que havien d'aca­bar tots a Brus­sel·les. A la tarda en van arri­bar dos més pro­ce­dents de Tur­quia.

Rya­nair ofe­ria als viat­gers el retorn de l'import del vol o bé un bit­llet per a un altre dia, si bé fins a final de set­mana ja no hi havia bit­llets dis­po­ni­bles. Davant d'això, i també de la impos­si­bi­li­tat de tro­bar hotels lliu­res, molts opta­ven per l'auto­car com a alter­na­tiva.

la crònica

Això només ho arregla l'autocar

Sortint del pàrquing de l'aeroport, cap a les quatre de la tarda, la primera imatge amb què et trobaves era la d'uns nens jugant a tennis i fent servir la paret del flamant bloc tècnic com a frontó. Es tractava d'un grup de Suècia, que havia anat a Palma a fer-hi una estada de tennis. Havien pogut sortir-ne amb vaixell, i de Barcelona els van portar a l'aeroport de Girona per agafar un autocar i tornar cap a Estocolm. Quaranta hores de viatge, però més econòmic que allargar l'estada, deien. Tot seguit, a l'estació d'autobusos, et rebien un seguit de tanques publicitàries amb la inscripció «estosololoarreglamosentretodos.org». L'enllaç és d'una iniciativa que pretén, diuen, «capgirar la situació de desànim que la crisi ha provocat en tots nosaltres». I això és el que feien els viatgers que han quedat atrapats a causa del núvol de cendra. Farts però resignats, passejant per la terminal, s'hi veien persones amb cartells buscant gent per compartir cotxe de lloguer, fulls que marcaven el punt de trobada per als que s'havien posat d'acord i havien llogat un autocar, i d'altres que esperaven pacientment que arribés la nit perquè sortís el seu. Era el cas d'una parella anglesa, que havia canviat un vol dijous a Leeds per un altre, dissabte, a Bristol, i que davant la incertesa de quan es tornarà a obrir el cel, va incorporar-se a un dels autocars autogestionats, amb l'ajuda del personal de l'oficina de turisme. Al seu costat, un altre anglès espera des de dijous passat per poder tornar a Londres, i ara té bitllet per dissabte: «No tinc diners per agafar l'autocar.» Havia vingut per tres dies, i s'acabarà passant dues setmanes a l'aeroport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.